
آیا تلخی زیتون نشانه خوبی است؟
عامل اصلی تلخی زیتون پلی فنولی به نام اولئوروپین است.
پلی فنول ها تلخ و تند و گس هستند.
ادامه مطلب
آیا تلخی زیتون نشانه خوبی است؟
عامل اصلی تلخی زیتون پلی فنولی به نام اولئوروپین است.
پلی فنول ها تلخ و تند و گس هستند.
آیا محصولات تراریخته ضرری برای محیط زیست دارد❓
موافقان محصولات تراریخته میگویند سمومی که برای محصولات تراریخته استفاده می شود بتدریج در خاک تجزیه شده و به موادی مثل دی اکسید کربن و فسفر تبدیل می شود. مخالفان می گویند این سموم باعث آلودگی خاک و آب شده و برخلاف آنچه گفته شده تجزیه نمیشود. موافقان می گویند انتقال ژن از یک موجود به موجود دیگر در طول تاریخ در طبیعت اتفاق افتاده و باعث تنوع گونه های زیستی و دوام آنها شده است. مخالفان می گویند آنچه نظم و تعادل ظریف طبیعت انجام داده را نمی توان با آنچه چند شرکت عظیم در ابعادی بسیار بزرگ برای سود انجام می دهند مقایسه کرد.
آیا خوردن محصولات تراریخته برای انسان ضرردارد❓
شواهدی در دست نیست که خوردن این محصولات به سلامت انسان لطمه میزند. این بزرگترین استدلال موافقان است. مخالفان اما این استدلال را کافی نمیدانند. آنها میگویند با توجه به اینکه تقریبا حدود بیست سال است این محصولات در سطح تجاری کاشته شدهاند، تحقیقات آنقدر طولانی نبوده که از سلامت و تاثیر این محصولات در دراز مدت بر سلامت انسان روشن نیست. برخی متخصصان این نگرانی را مطرح کردهاند که این محصولات ممکن است آلرژی و بیماریهای سیستم ایمنی ایجاد کند.
در ابتدا به تعریف تراریخته می پردازیم:
تراریخته یا ترانسژنیک، که با نام اختصاری GMO شناخته میشود به آن تراژنی یا تراژنزایی نیز میگویند و به فرایند تزریق یک ژن بُرون زاد به جانداران زنده، گفته میشود. به طوری که جاندار ویژگی جدیدی پیدا کند و آن را به فرزندانش منتقل کند. در فناوری تولید جانداران تراریخته، یک یا چند ژن به ژنوم طبیعی جاندار اضافه یا از آن حذف میشود. درصورتی که ژنی از جاندار حذف شود به جاندار حاصل «فروریخته» گفته میشود.
تعریف، سازمان بهداشت جهانی، تراریخته به "گیاهان، جانوران یا موجودات میکروسکوپی گفته می شود که ترکیب ژنتیکی آنها (DNA)به طریقی تغییر یافته که در طبیعت از راه جفتگیری یا نوترکیبی طبیعی اتفاق نمیافتد."
و یا به زبان ساده واژه “تراریخته” ریشه در دستکاری ژنتیک محصولات مصرفی اعم از پوشاک و تغذیه دارد. در واقع محصولاتی که ساختار ژنتیکی آن ها از طریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته و یک خصوصیت ویژه در محصول ایجاد یا یک خصوصیت از آن حذف شده باشد که این تغییر هرگز در طبیعت نتواند رخ دهد را، تراریخته گویند.
جانداران تراریخت و فروریخت کاربردهای زیادی در پزشکی و زیستفناوری دارند.
🔶️امروزه بسیاری از پروتئینهای دارویی مانند انسولین، فاکتور ۸ انعقاد خون، هورمونهای رشد و … از طریق این فناوری تولید میشود.
میزان دیدگاهها و پژوهشهای مستند بر مفید یا مضر بودن استفاده از این محصول با یکدیگر برابر است