تغذیه و سلامت

آهن

نقش آهن در بدن چیست❓
بدن انسان برای ساختن دو پروتئین حیاتی به آهن نیاز دارد، هموگلوبین و میوگلوبین.
 


همو گلوبین (Hemoglobin)  پروتئینی است که در داخل گلبولهای قرمز خون وجود دارد و وظیفه اش انتقال اکسیژن از ریه ها به بافتهای مختلف بدن می باشد.
میوگلوبین (Myoglobin) پروتئین دیگری است که در سلولهای عضلانی یافت می شود و وظیفه اش دریافت، ذخیره کردن، انتقال و آزاد سازی اکسیژن در مواقع لزوم برای مصرف عضلات می باشد.
حدود هفتاد درصد آهن بدن در این دو پروتئین یافت می شود. آهن همچینین در ساخت پروتئین هایی به کار می رود که برای تنفس و سوخت و ساز سلولی و تولید انرژی لازمند، در تولید پروتئین کلاژن و یا برخی ناقل های پیام عصبی نقش دارند و یا به عملکرد صحیح سیستم ایمنی کمک می کنند. شش درصد آهن بدن برای ساخت این پروتئین ها به کار برده می شود. یک چهارم باقیمانده آهن بدن (حدود ۲۵ درصد)، به صورت آهن ذخیره ای به شکل فریتین (Ferritin) در سلولهای کبدی و یا سایر سلولهای بدن ذخیره شده و یا در جریان خون گردش می نماید. یک مرد بالغ معمولا حدود ۱۰۰۰ میلی گرم آهن ذخیره ای در بدن خود دارد که برای نیاز سه سال کافیست، در حالیکه یک زن بالغ حدود ۳۰۰ میلی گرم آهن ذخیره ای دارد که تنها برای شش ماه نیاز او کافیست. انسان معمولا میزان کمی آهن را از طریق ادرار و مدفوع از دست می دهد و مهم ترین شکل از دست دادن آهن در مردان خونریزی مخفی و تشخیص داده نشده از طریق دستگاه گوارش و در زنان از دست دادن خون طی عادت ماهیانه می باشد.


منبع: محصولات غذایی دلوین


   محاسبه میزان اضافه وزن